Búcsú

Levél jött az Önkormányzattól. Tértivevényes. Ez nem szokott jót jelenteni, most sem jelentett. A levél azt közölte velem, hogy az “Önkormányzat idei évi feszített költségvetése” miatt március elsejétől már nem én vagyok Pócsmegyer-Surány rendezvényszervezője. Ennyi a tény. Ami ehhez társul, sok érzés. Jó és rossz, boldogító és dühítő.

“Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra”, mondja egy régi sláger és elmerengek azon, hogy 2010-ben a Pócsmegyeriek első világtalálkozóján kaptam először lehetőséget, hogy megmutassam mit tudok. Ezt követte az Irány Surány fesztivál, az első összigeti majális és végül enyém lett a település kulturális életének szervezése. Saját erőből a munkám elismeréseképpen választott meg erre a tisztre a Képviselő Testület. “Mindenkinek van egy álma”, mondja egy másik sláger. Nekem sikerült jó néhányat megvalósítani. Suliindító, színházbusz, társasjáték klub, irodalmi kávéház, Pál Feri atya előadás csak néhány ezek közül. Nagy büszkeségem, hogy rendbe raktam az Irány Surány fesztivált és 2013 óta igazi rangja van a fesztiválnak, és nem utolsó sorban elmondhatom, hogy szakmai szemmel is igen nívós összművészeti fesztivállá nőtte ki magát. “Egyedül nem megy”, hallom a jól ismert dallamot. És egyedül tényleg nem megy. Nagyon sokan, nagyon sokat segítettek támogatták munkámat. Ki jó szóval, ki felajánlással, ki munkával, ki lehetőségekkel. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott akár egy jó szóval is. Szerencsére nagyon sokan voltak. “Álmodtam egy világot magamnak”, amely kapui már máshol nyílnak. Viszlát Pócsmegyer, viszlát Surány!

Szőcs Péter

 

Németh Miklós polgármester válasza Szőcs Péter levelére

2017. november elején jeleztem Szőcs Péternek, hogy a 2018. évi költségvetés tervezésénél látszik, hogy megbízási szerződését nem fogjuk tudni fenntartani.

Ismerve a tényeket kerestem a megoldást, hogy erre a lépésre ne kelljen sort keríteni. A februári Képviselő-testületi ülésen a költségvetés elfogadásával kiderült, hogy ez a döntés elkerülhetetlen. Hangsúlyozni szeretném, hogy Péter vállalkozóként dolgozott a településen, nem önkormányzati alkalmazottként.

Munkáját nem csorbítva meg kell említenem, hogy a településen szervezett rendezvények létrejötte kollektív munka eredménye volt, és a jövőben is az marad. Ezen együttes munka eredményeként tudnak létrejönni olyan kulturális események, amelyek kielégítik a lakosság igényeit.

Ezúton is szeretném megköszönni Péter munkáját, és kívánom, hogy az a tudás és kapcsolati rendszer, amely az itt eltöltött időben létrejött, segítse jövőbeni munkáját.

Rendezvényközpont

Pócsmegyer, Kossuth u. 27

tel: 26/200-013

prk@pocsmegyer.hu

www.prk.pocsmegyer.hu

Civilek Háza

Surány, Akácos u. 17.

Bérlési feltételek kapcsán érdeklődjön a PRK-ban!

Szemétszállitás

zöld híd

Szállítási időpontok

Zsák értékesítési pontok

Adatbejelentő szüneteltetéshez

 Biohulladék elszállítás:

április 1 –  november 30

Kapcsolattartó:
Geréné Unterwéger Erzsébet
06-40-201-026

ugyfelszolgalat@zoldhid.hu

Fővárosi Vízművek